Fem gratis Seo-verktyg värda att testa

Inom Seo finns det många verktyg för att optimera förutsättningarna för sin sajt att synas högt upp i sökresultatet på sökmotorerna. En del verktyg är inriktade på hur väl informationen på ens hemsida är optimerad för sökmotorerna medan andra verktyg fokuserar på sådant som är viktigt att hålla koll på utanför ens sajt. De verktygen spårar till exempel länkar som kommit in till ens sajt och ger dig tips på vart man kan skaffa fler länkar. Om man är sugen på att prova på några av dessa seo verktyg så finns det ett antal som är gratis. Dock är det flesta antingen bara gratis ett tag eller så får man bara prova dem under en begränsad tid. Några av våra favoriter är:

Screaming Frog: Det här är ett väldigt användarvänligt verktyg som jag antar att de flesta som håller på med seo använder. Programmet spindlar av din sajt och får bland annat fram dina metadescriptions och titlar. Det känner även av om det finns några metadupliceringar eller om det finns några bilder som anses vara för stora. Möjligheten att scanna efter brutna länkar samt serverfelkoder hör till favoritfunktionerna. Gratisversionen är bra och den tar du dig långt med.

Majestic: Detta är kanske det kändaste seo-verktyget för att undersöka länkar och dess kraft. Du klarar dig ganska långt med gratis versionen av detta.

Semrush: Med detta verktyg kan du se vad dina bästa sökord är, position på dessa och sökvolym. Om du använder Google Ads kan du även se trafiken som kommer därifrån. Vill man hålla koll på konkurrenterna kan man undersöka hur de rankar på sökord som du är intresserad av att synas högt på.

Keyword Explorer: Ett seo verktyg för nyckelordsundersökningar.

Seo Tools for excel: Om du har en stor webbplats kan du ta ner alla titlar och metadescriptions till excell med det här verktyget. Gratisversionen ger dig möjlighet att göra det på 50 sidor. Vid större antal kostar det 500 kr/år. Programmet kan även ge dig mer information än detta så det är värt att tanka ner det och testa sig fram lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *