4 tips på hur du får länkar till din sajt

Att skaffa länkar, hur man gör det och vad det sedan får för effekt är en av de mest omdiskuterade ämnena inom sökmotoroptimering. Inlänkar till en hemsida värderas visserligen inte lika högt hos Google nuförtiden som det gjorde för ett par år sedan men det är fortfarande en av de viktigaste delarna om man vill att ens sajt ska klättra i sökresultatet. Visserligen kan du ta dig en bra bit i serpen med bra content och onpage-optimering men är målet att synas bland de tre första platserna, på ett lite mer konkurrensutsatt sökord, gäller det att ha mycket länkjuice. Länkjuicen är inte densamma nu som då. Då räckte det med att ha många länkar. Nu behöver de kanske inte vara lika många men de måste vara bra för att de ska ge någon effekt. En länk från en länkkatalog ger till exempel knappt någonting idag medan den förr kunde frambringa viss styrka.

Idag är det unikt innehåll på sajten som värderas och relevansen i länkarna har störst betydelse. Arbetar man med kvalité i dessa led kommer det att ge resultat. Nedan följer 4 tips för att få länkar till din sajt:

  1. Om du sysslar med e-handel och säljer saker i en webbshop kan du köpa en extra domän där du bloggar om din webbshop. Förutom att du kan länka från den bloggen till din webbshop kan du få följare till din blogg. Om du är transparent och öppen med din verksamhet brukar det i sin tur göra att folk tycker det är så intressant att de länkar till bloggen, vilket bidrar till att den sidan får mer auktoritet.
  2. Gästblogga mot att få en länk tillbaka till din hemsida. Det brukar vara enklare att få göra det om du har en egen blogg som du kan byta gästblogg-inlägg med. Även i denna punkt är alltså en egen blogg nyttigt att ha.
  3. Försök lägga upp så kvalitativt och unikt innehåll som möjligt på din egna hemsida. Fokusera på att skriva bra texter för kunderna/besökarna och inte stela och hattiga texter för sökmotorerna. Det lönar sig i längden. Om kvalitén är hög för besökarna kommer det att resultera i en och annan länk under resans gång.
  4. Leta efter artikelkataloger. Det finns inte överdrivet många sådana men skicka in en artikel till dem du hittar. Dessa länkar ger visserligen inte så mycket tryck men det brukar kunna bidra till länkmixen du behöver för att nå toppen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *